Kalan Süre

Haberler

150 milyar dolarlık sektör K+ Kauçuk ve Plastik Fuarı'nda buluştu

Dünyada yaklaşık 150 milyar dolaklık bir büyüklüğe ulaşan kauçuk ve plastik sektörü, K+ Kauçuk ve Plastik Fuarı’nda bir araya geldi. 30 sektörden 300’ün üzerinde markaya ev sahipliği yapan fuarı, 1321’i yabancı olmak üzere toplam 14 bin 414 kişi ziyaret etti.
 
 

Global kauçuk ve plastik sektörünün Türkiye buluşması K+ Kauçuk ve Plastik Fuarı,  İstanbul Fuar Merkezi’nde CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ve Kauçuk Derneği işbirliği ile organize edildi.  Sızdırmazlık, makine, beyaz eşya, otomotiv, ayakkabı yan sanayi ürünleri ve makineleri gibi tüm ürün gruplarının ve teknolojilerin sergilendiği fuarda, sektördeki son gelişmeler ve yenilikler tanıtıldı.

 

 
 

Fuar yeni uluslararası iş bağlantıları kuruldu

Rusya, Kore ve Almanya gibi sektörün önde gelen ülkelerindenkatılımcı firmalarında bulunduğu fuarda,  binlerce sektör profesyoneli,  tarım, asansör ve yürüyen merdiven, iş makineleri, hidrolik ve pnömatik, maden, demir çelik, beyaz eşya, araç üstü ekipmanları alanlarında iş yapan yerli ve yabancı firmalar ile yeni iş bağlantıları gerçekleştirdi.

Üretim gerçekleştiren neredeyse tüm sanayi dallarının ihtiyaç duyduğu ham maddeleri tek çatı altında buluşturan K+ Kauçuk ve Plastik Fuarı,  Dünya pazarında 7’nci, Avrupa’da ise 2’nci sırada yer alan Türk kauçuk ve plastik sektörünün ihracat hedeflerini artırırken katılımcı firmaların da uluslararası marka bilinirliğine de büyük katkılar sundu

 
 
 

“Eğitimli gençler sektörü ileri taşıyacak”

 
2004 yılından bu yana çok önemli büyüklüğe ulaşan fuarla gurur duyduğunu dile getiren Kauçuk Dernek Başkanı Fahriye Yüksel ise, “Böyle bir pandemi döneminde hammadde fiyatları oldukça arttı. Buna rağmen büyüme ivmemizde sürekli bir artış yakaladık. Ayrıca, eğitimli iş gücü sağlamak için Türk kauçuk ve plastik sektörüne bir eğitim kurumu kazandırıyoruz. Bu eğitimli gençler sektörümüzü ileri taşıyacaktır” dedi. 
 
 Kauçuk Derneği Onursal Başkanı Nurhan Kaya ise, “CNR Holding’e sektöre kattığı değer için çok teşekkür ederim. Böyle bir zamanda bu fuarın düzenlenmesi oldukça önemlidir. CNR yönetimi ve Kauçuk Derneği çok önemli bir iş gerçekleştirdi. Sektördeki tüm paydaşların buluştuğu, bayram havasında geçmesi gereken bir fuar. Çok heyecanlıyım. Fuarın tüm katılımcılar için bol müşterili ve bereketli geçmesini diliyorum” dedi.